tiistaina, joulukuuta 30, 2008

2008 - Jälkiviisautta, menetetty Euroviisu-huuma ja Suomi-brandyn isku?

Suomi voitti 2006 - Lordi, Y know! 2007 viisut olivat YLE:n järjestäminä Helsingissä. Ja 2008 jo M. Junger tajusi mistä olin tässä Euroviisu-asiassa paasannut, että "mitä mokattiin!" Onneksi ja kunniaksi kuitenkin hänelle (parempi myöhään kun ei milloinkaan) - sillä moni muu ei näinä "brandy-aikoina" vieläkään ole tajunnut - eikä tule tajuamaankaan - Suomen aitoa erinomaisuutta silloin kun ollaan tosi hyviä?

Suomen tulisi "uskoa itseensä" ja käyttää tilaisuutta silloin kun se tulee! Yksilöpsykologiassakin korostetaan tilanteesta vaarin ottamista! Tai ylämummoon reputtamista silloin kun se hetki on!

Mikael oli löytänyt - "Sen"!
"Sitä" näytettiin YLE:n hallintoneuvostolle - ja ne jotka olivat paikalla "Sen" nähdäkseen - riemuitsivat ja kehuivat "Sitä"! Yleisin lausahdus minulle oli, että "en muistanutkaan kuinka uskomaton juttu oli kyseessä "!

Mikael J. näytti DVD:ltä "Sitä" YLE-2:n "nenäpäivään" osallistumaan kutsutuille - ja "Se" meni niin läpi, että "Sitä" katsottiin isolta näytöltä uudestaan ja uudestaan! Ja lähes kaikki tuntuivat olevan myytyjä.

"Se" oli tietenkin se juttu, mikä olisi YLE:n pitänyt hyödyntää isosti kun kerran Suomi sai Euroviisut. Sillä ajatellaanpa - ajatuskokeena - että esimerkiksi Norja, Unkari tai joku uusi Euroviisumaa olisi voinut yllättää kaikki sillä kuinka - tärkeä juttu Euroviisut voivat maalle olla!
Että Euroviisujen kautta voi päästä - yllättävänkin pitkälle! Muutakin kuin "myytäväksi tähdeksi" - esimerkiksi parlametaarikoksi - niin jo varmasti olisi hyödynnetty ja näyttävästi!

Ja vielä jos esitys olisi ollut "kansaan ja Eurooppaan menevä" - niin A Vot! Ja mitä Suomi teki - jätti käyttämättä uskomattoman mahdollisuuden, sillä kun Suomi 2007 järjesti kisat oli parlamentissa 2 - kaksi - euroviisuesiintyjää! Ja vielä aikoinaan samassa kappaleessa, joka olisi voittanut gallupin mukaan kansanäänestyksessä, jos se olisi silloin järjestetty!

"Rokkilaulaja" toimii yhä - parodia on niin loistava, että sen tajuaa nykynuorikin - puhumattakaan vanhemmista, jotka nyt jopa riemastuneina uskaltavat myöntää sen, että "ennenkin jo tajuttiin nää jutut". Suomi ja YLE jättivät käyttämättä ainutlaatuisen tilaisuuden - menettivät mahdollisuuden luoda Suomesta myönteinen kuva tajuamisenkin kautta. Sillä niin tyylikkäästi Alatalo-Virtanen- akseli toimii "halvalla Eurotähtiä pannessaan", että sen olisi tyhmempikin euroviisuilija tajunnut - ja riemuinnut. Ja kun taustalla oli vielä "Kummeliosastoakin" - itse Silvennoinen toisessa kitarassa. Juttu toimii yhä, aikaa kestävästi, hyvin kun on tehty!

Vielä kerran - Suomen ja suomalaisten tulisi hyödyntää omia hyviä juttujaan - eikä keinotekoisesti yrittää vain matkia. Kun ne puitteetkin olivat niin upeat - mutta kun olisi ollut sitä - tajuntaakin räjäyttävää! Kiitos kuitenkin Mikael - on aina upeeta tajuta että edes joku tajuaa!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

linkki rokkilaulaja-videoon

http://www.youtube.com/watch?v=TTqiE_WgNXk