tiistaina, joulukuuta 30, 2008

Vuosi 2008 - Vanhassa uskossa eli esimerkiksi Virtasen, Lennonin (Beatlesien) ja suomalaisuuden vääristelyssä

Vuosi 2oo8 / suomalaisuuden alamäkeä - paitsi Perussuomalaiset

Suomen lähinaapurimaiden kuten Viron ja Latvian x-presidentit Lennart Meri ja Vaira Vike-Freiberga ovat myös ansioituneita kansansa ja Itämeren alueen perinteentutkijoita. 2008 annoin keskeneräisen väitöskirjani "luettavamman version" muokattavaksi ja se ilmestyikin vuoden lopulla kirjana "Finix, liekkisiipinen ja myyttien alkukoti".

Käytin kielellisinä lähteinäni virallisia tutkijoiden etymologioita - parhaita indoeurooppalaisia ja fennougrilaisia lähteitä. Tulevaisuusvaliokunnan jäsenenä pyrin Suomen Akatemiankin peräänkuuluttamaan ja tänä vuonna palkitsemaankin "innovatiiviseen poikkitieteellisyyteen". Jatkoin ja psykologisesti syvensin ennen kaikkea tutkijana Lennart Meren linjalla - lähtökohtana tieteellisesti todistettu muutaman tuhannen vuoden takainen - Saarenmaan Kaalin-järven meteoriitti.

Helsingin Sanomat vaivautui nälvimään tutkimustani ja tätä viime Suomen historian ylivoimaisesti tärkeintä muinaisluonnontapahtumaa parilla sanalla, ja piti kirjaani lievästi sanottuna "humpuukina", mitätöiden näin laajemminkin esimerkiksi Lennart Meren tutkimukset. Tai sitten yli 500 sivuista kirjaani ei edes "viitsitty kunnolla lukea" - kuka nyt suomalaisuuden juurista olisi enää kiinnostunut - niin mitättömiksihän ne on länsimainen "tiede jo ajat sitten todistanut". Tehtiinhän suomenruotsalaisissa kulttuuripiireissä Matti Klingestäkin lähes pelle kun hän 1980-luvulla uskalsi poiketa perinteestä kirjallaan "Muinaisuutemme merivallat".

Kyseinen Kaalin meteoriitti-isku olisi tuhonnut Helsingin täysin tsunami-aallolla, jos se olisi sattunut aivan lähiaikoina. Tutkimukset ovat todenneet monien kymmenien ydinpommien voiman purkautuneen vain muutama tuhat vuotta sitten Saarenmaalla - mutta se ei kiinnosta nykyhelsinkiläisiä, ainakaan "kulttuuri"toimittajia - enemmän kun ilmeisesti kiinnostaa, että vanhat "totuudet" pitävät kansan muissakin kun EU-aisoissa ja -aisankannattajina.

HS haluaa ilmeisesti suomalaisuuden alemmuudentuntoisena ja itsetunnottomana "jälkikristikansana" - vain "ruotsalaisuuden ja sen länsimaisen tieteen kautta suodatetun" totuuden ja tulkinnan versiona?

On suorastaan kauhistuttavaa, että päämediamme yhä jaksaa torpedoida kaiken "pienempien naapurikansojen tiedon" - ja näyttää haluavan EU:n helmaan hinnalla millä hyvänsä. "Vitsikästä" F. Vinciä kyllä tuodaan esiin - ilmeisesti tarkoituksella halventaa kaikki vakavammat yritykset tehdä kansanperinteestämme ja KALEVALA-lähtöisyydestä myös aitoa asiaa?

Omalta osaltani ihmettelen sitä, ettei suomalaisuudelle enää näytä löytyvän laajemmin puolestapuhujia - tunnu löytyvän kunnon alkumunaa itsetietoisuutensa syventämiseen. Niinkö päin helsinkiläistä myrkynvihreää L-vittua halutaan kaiken meille joillekin vielä rakkaassa Suomessamme asioiden menevän? Kysyn vaan - näin vuoden lopuksi ja lopetukseksi - opetukseksi.

Ei kommentteja: