sunnuntaina, tammikuuta 18, 2009

Finmarken ja Lapin nykytilanne ja valeet Suomesta - yhä!

On hämmästyttävää munattomuutta, ettei vieläkään uskalleta sanoa suoraan poliittisella tasolla suoraan, mikä ero on Suomen ja Ruotsin suhteessa toistensa asukkaisiin. Että Ruotsi tuhosi eri tavoin vainoten muutamassa sadassa vuodessa kokonaan suomalaisen monikymmentuhantisen väestön Värmanlandissa - viimeinen saatiin ruotsinkieliseksi 1960-luvulla. Osa suomalaisista (savolais-hämäläisistä) lähti Delawareen. Amerikkaan lopulta "Uuteen Ruotsiin"asumaan jääneistä 1600-luvun puolenvälin jälkeen on arvioitu yli puolen olleen alkuaan Suomesta!

Missään virallisessa historiassa suomalaiset EIVÄT OLE USKALTANEET korjata asiaa - toki joitakin mainintoja itsenäisyysjulistuksen ensimmäisinä allekirjoittaneesta Morten Mortenseenista (Martti Martinpojasta) on ikään kuin kuriositeettina. Kuitenkin amerikkalaisesta historiankirjoituksesta asioihin on jo nykyään paneuduttukin - että suomalaisten hämäläissavolainen salvoshirsimökki oli se, joita pioneerit rakensivat Amerikan täyteen! Suomessa tätäkään jo Amerikassa meille annettua kunniaa ei ole "Ruotsin pelossa" korjattu?

Finnmarkenin suhteen Suomen SYYLLISTÄMINEN jatkuu yhä - vaikka jos syyllisiä ja roistoja saamelaisten kohteluun tarvitsisi etsiä heitä ovat ovat ennen kaikkea Ruotsi, Norja - Venäjä!
Englantilainen pohjoisentutkija Clarke selvittää parisataa vuotta sitten sen, miksi Suomen puolelta saamelaiset siirtyivät joukoittain Norjaan. Pietari Suuren aloittamien hävitysretkien ja sotien jäljiltä SUDET OLIVAT LISÄÄNTYNEET valtaviksi laumoiksi - ja siirtyivät nälissään aina vain pohjoisemmaksi. Ja lapinasukeille porot olivat - rikkaus ja elämänehto!

Susilaumat söivät porot ja saamelaiset suurin joukoin siirtyivät niitä pakoon Norjaan - joka sai hyvän syyn norjalaistaa koko Finnmarkenin.

Sanon lappalaiset, koska Clarke kertoo TIETÄMÄTTÖMILLE EUROOPPALAISILLE SEN MIKÄ SUOMALAISTEN JA SAAMELAISTENKIN OLISI JO AIKA - tietää! Että "Finmarken on siksikin oikea nimi Lapin alueelle, että saamelaiset ja suomalaiset ovat naineet vuosisatoja toisiaan, ja että varsinaisia puhtaasti saamelaisia perheitä ei ole kuin muutamia". Suomen ja saamenkielen sukulaisuuskin on tästä pitkäaikaisesta yhteydestä mitä selvin todistus.

Norjalaiset jos ketkä halusivat pitää pohjoiset alueet - he väellä ja voimalla norjalaistivat koko pohjoiskalotin alueen! Suomen kieli oli pahin vihollinen - sammea ei voitu enää tukahtuu, mutta historia voitiin kirjoittaa uusiksi. Köyhästä ja sotien runtelemasta Suomesta tehtiin - pohjoisen roisto! Norjan rikastuneet ja juurensa kieltäneet saamelaiset osallistuivat tähän täysin rinnoin. Clarkelta löytyy loistavaa kuvausta saamelaisesta luonteesta suhteessa rikkauteen ja köyhempään naapuriin. Suurin vääryys koko Pohjolalle on on se, että Nato-Norjasta, joka ilmeisesti hoiti juuri TV-1:stä tulleen lentoturman yhteydessä tapahtuneen saamelaispoliitikkojen likvidoinnin, on tehty - sankari!

Suomen kieltäminen ulottuu täysin kohtuuttomana myös etelään. Kun Pietarin 300-vuotisjuhlaa juhlittiin Suomessakin muutama vuosi sitten unohtui se - että juuri Pietari Suuren käskystä lähes koko Karjala aina Kuolan rajoille asti joutui vuosikymmeniksi terrorin kohteeksi.

Tässä yhteydessä Liivinmaa - liivinkieli sai lopullisen kuoliniskunsa. Pietari Suuren käskystä Liivinmaa kahteen kertaan tyhjennettiin 1700-luvun alkupuolella liiviläisistä - kaikki siis likvidoitiin eli tapettiin.

On suorastaan ihme, että Viro ja Suomi ovat enää olemassa! Olisi aika myös tuoda selkeästi esiin naapuriemme armottomuus - ja ennenkaikkea rakkaan naapurimme Ruotsin sikamaisuus aidossa kielirasismissaan ja suomalaisuuden vihassaan!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Niin, pahoja juttuja on tapahtunut historian aikana. Toivottavasti kukaan ei keksi käyttää näitä tekosyinä omiin vastaaviin toimiin, koska sehän olisi vain tekopyhyyttä. Nationalismi on, kuten olemme huomanneet esim. Finnmarkissa ja Norrlannissa vielä 50-luvulla, paha asia joka puree itseään perseeseen aiemmin tai myöhemmin. Sitä ei kannata emuloida.