keskiviikkona, tammikuuta 21, 2009

FORTUM - syvenevän laman ja osakevoittojen takaaja

Kysyin ennen eduskunnan joululomaa - jälleen kerran - ministereiltä, "eikö Fortumia lamaasyventävänä ja osakkeenomistajilleen pahenevassa tilanteessa häikäilemättömästi rahastavana saada millään kuriin? Hallitus itse pahentaa tilannetta, kiihdyttää inflaatiota - aivan kuin ajaisi meitä tahallaan syvempään lamaan?"

Minulle lähinnä naureskeltiin ministeriaitiosta. Ministeri Pekkarinen sentään yritti, muttei maininnut aiemmin aamu-TV:ssä mainitsemaansa valtiovarainministeri Kataisen "syyllisyyttä" ja siunausta Fortumin linjalle.

Aamulehdestä voi jatkuvasti lukea, kuinka Fortum halveksii kansalaisia ja antaa muille välttämättömyyshyödykkeillä rahastaville esimerkkiä - Vattenfall nosti yli 10 % pelkästään "välistävetohintoja"! Ja Tampereen sähkölaitos seuraa mallia - onhan täällä johdossa isoporvarihallituksen "KOPIO".

FORTUM nostaa myös vallassaan olevia KAUKOLÄMMÖN HINTOJA LÄHES 10 % - pelaten lamankin uhatessa syvetä yhä vain osakekeinottelijoiden pussiin. Kaiken huippu on, jos piensäästäjien, nuorten ja vanhempienkin vähillä säästöillä pelataan - että isoporvarihallitus AJAA ISOA INFLAATIOTA, ETTÄ KEINOTTELIJAT PÄÄSISIVÄT VALTAVISTA VELOISTAAN!

Fortum pettää omaa pääomistajaansa - kansaa - muutamien rahastajuopuneiden ahneuden tähden! Ja Vihreät pettävät omat kannattajansa - sillä kun sinä ja minä ja opiskeleva Hentun Liisa vähentää maapallon yhteisen edun nimissä kulutusta - Suomen HALLITUS RANKAISEE sallimalla Fortumin ja kumppanien nostaa kohtuuttomasti ja jatkuvasti välistävetohintoja, joille yksityiset kuluttajat ei voi mitään! Alkeellisinkin psykologia opettaa, että kun onnistuu jossain - energiankulutuksen vähentämisessä - siitä palkitaan. Mutta Suomessa - rangaistaan!

Kun päälle lasketaan Fortumin perversoimat "välistävetohinnat" - siirto-, mittarinluku- ja muut käyttömaksut on nykyhallituksen kaksinaamaisuus harvinaisen läpinäkyvää!!!Katainen. Pekkarinen. Miksi näin, eikö miehistä löydy - miestä - panna yhtä Liliusta kuriin? Vai ollaanko sitä itse sopassa liian syvällä mukana - sillä rusinaosastolla?

Ei kommentteja: